Organisation

Vitral grundades 1956, som ett glastaksföretag, och är en av de mest erfarna hängivna leverantörerna av takfönster i Europa.
Vi kan leverera lösningar där takfönstret fortsätter ner på fasaden, men det är på taket som vi visar vår verkliga styrka!
Att göra bra glastakslösningar, som fungerar bra under alla väderförhållanden, är svårt. Vitrals mångåriga erfarenhet inom glastak är kundens garanti för att de får pålitliga, långvariga och energieffektiva lösningar.
Vitral-gruppen består av 3 juridiska enheter: Vitral A/S i Danmark, Vitral Ltd. i Storbritannien och UAB Vitral i Litauen.

Tillverkningen har sedan 2010 skett i Vitrals fabrik i Litauen, som är en 3500 m2 stor anläggning med modern utrustning. Den moderna fabriken visas upp för besökande kunder.
De 3 företagen i gruppen arbetar nära varandra med produktutveckling, projektledning, planering, upphandling och administration. 
Försäljning hanteras endast lokalt eftersom kunder och traditioner varierar mellan olika marknader.
Vitral drivs under ISO 9000:2001 och har varit ackrediterat av Dansk Standard sedan 2007.
De anställda är hängivna, professionella och välutbildade. Vi strävar inom hela organisationen efter att ha ett stort fokus på kunden och hans eller hennes behov.
Totalt är vi ungefär 60 anställda i gruppen (våren 2014).  Vitral blev ett oberoende, privatägt företag 2005.